amatör çizer

Şaron, 1097 gündür ölemedi!

leave a comment »

Mescid-i Aksa’nın işgalinden sonra yaptığı ziyarette “Filistinlileri ezmekten mutluluk duyuyorum” diyen İsrail eski Başbakanlarından Ariel Şaron, yıllardır komada yaşam mücadelesi veriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta dile getirdiği “Tank üzerinde Filistin’e girmekten mutluluk duyuyorum..” diyen İsrail eski Başbakanlarından Ariel Şaron, yıllardır komada yaşam mücadelesi veriyor.
İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron’un, beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede komaya girmesinin üzerinden 3 yıl geçti. Beyin kanaması geçirdikten altı hafta sonra 4 Ocak 2006’da hastaneye kaldırılan 79 yaşındaki Ariel Şaron’un koma hali hala sürüyor. Ölmeyen Şaron, 3 yıldır can çekişiyor.

TEL AVİV’DE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE
Tel Aviv’de bir rehabilitasyon merkezinde siyasetten uzakta bulunan Şaron’a iki oğlu bakıyor. Her ne kadar beslenme tüpüne bağlı olsa da, doktorları, Şaron’un diğer vücut fonksiyonlarının normal çalıştığını belirtiyor. Doktorlar, beyninin çok yavaş çalışmasına rağmen Şaron’un yakınlarının seslerine tepki gösterdiğini kaydediyorlar. Şaron’un bulunduğu Şeba Tıp Merkezi’nden yapılan son açıklamada “Şaron’un tıp merkezine geldiğinden beri komada olduğu; ancak bazı uyarılara tepki verdiğinin gözlendiği” belirtildi. Açıklamada Şaron’a yeterli tıbbi müdahalenin yapıldığı ve bir ameliyata gerek olmadığı belirtildi.

FİLİSTİNLİLERİ EZMEKTEN MUTLULUK DUYAN BAŞBAKAN
Ariel Şaron, Mescid-i Aksa’nın işgalinden sonra yaptığı ziyarette “Filistinlileri ezmekten mutluluk duyuyorum” demişti. 1982’de İsrail Savunma Bakanı olarak Lübnan’da Sabra ve Şatila kamplarında Filistinli mültecilerin katledilmesinin emrini veren Ariel Şaron, adını tarihe, Filistinlilere yaptığı katliamlarla yazdırdı. Şaron’un, 28 Eylül 2000’de Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmesinden sonra çıkan olaylarda 1000’e yakın Filistinli hayatını kaybetmişti. Şaron, ‘Yahudi halkının en kutsal mekanlarından birinde neler olduğunu görmeye geldim..’ demişti. Ariel Şaron başkanlığında kurulan Ulusal Birlik Koalisyonu’nun ortaklarından aşırı dinci Şas Partisi’nden haham Ovadia Yosef, “Araplara acımamak ve üstlerine füze yağdırmak, bu kötü adamları, bu uğursuzları yok etmek gerekir’ demişti.

Başbakan Erdoğan’ın da Davos’ta dikkat çektiği kişilerden bir tanesinin Şaron olduğu belirtildi. Bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Perşembe günü Davos’ta gerçekleştirilen Gazze forumunda İsrail Cumhurbaşkanı Peres’in bağırarak yaptığı açıklamalara cevap verirken, kendisine Filistin’e tank üzerinde girmekten zevk alıyorum diyen Başbakanları olduğunu hatırlatmıştı.

NAZİF KARAMAN-VAKİT

Written by guncelolay

Şubat 3, 2009 3:46 pm

Kategorilenmemiş kategorisinde yayınlandı

Tagged with ,

Yorum bırakın