amatör çizer

ADD Genel Sekreteri sahtekâr çıktı

leave a comment »

27 Mayıs darbesinin aktif isimlerinden Suphi Karaman’ın, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreteri olan oğlu Suay Karaman, doktorası olmamasına rağmen doçent unvanı kullanmakla suçlanıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) resmi internet sitesinin birçok bölümünde Suay Karaman’ın adının önünde “Doçent Doktor” unvanı kullanılıyor. Örneğin 21-22 Haziran arasında gerçekleştirilen genel kurul sonrasında belirlenen yönetim kurulu, internet sitesinden ilan edilirken 3. sırada “Genel Yazman” görevinde “Doç. Dr. Suay Karaman”ın adı geçiyor.

Oysa ki; Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu’nda müdür olarak görev yapan Suay Karaman, burada öğretim görevlisi kadrosunda görülüyor. Karaman’ın özgeçmişinde de doktora yaptığına dair hiçbir bilgi yok. Özgeçmişinde Gazi ve Ankara Üniversiteleri’nde yüksek lisans yaptığı görülen Suay Karaman’ın doktorası ise yok.

Suay Karaman’ın ADD’nin internet sitesinde Doçent Doktor titrini ise neye istinaden kullandığı bilinmiyor. Karaman konu ile ilgili sorularımızı cevaplamaktan ısrarla kaçınırken, müdür olarak görev yaptığı Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu Sekreteri, “Suay Bey, öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. Kendisinin doktorası yok. O yüzden de doçent değil. Yüksekokulumuzda doktorası olan Mehtap Yılmaz hanım var” dedi. Suay Karaman’ın Genel Sekreter olarak görev yaptığı bir başka dernek olan Tüm Öğretim Elemanları Derneği, internet sitesinde de isminin önünde öğretim görevlisi titri yer alıyor.

BABASI ‘27 MAYIS’ÇI SUPHİ KARAMAN
Ergenekon soruşturması çerçevesinde ismi gündeme gelen Suay Karaman’ın, İP Lideri Doğu Perinçek ile 68’liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Merdan Aslan arasında 13 Şubat 2008’de yapılan telefon görüşmesinde adı geçmişti.

Aslan, bu görüşmede yüksek yargı üyeleriyle görüşmelerinin sonuçlarını anlatmıştı. Aslan, Perinçek’in “kim kim gittiniz” şeklindeki sorusunu, “CMOK’un dönem sözcüsü avukat Ayten Aydeniz, Mennan vardı, bir de Ankara’dan Suay da vardı. ADD’den Erkan’la Ali Ercan var” şeklinde cevaplamış ve Görüşmedeki Suay adlı kişinin Suay Karaman olduğu ortaya çıkmıştı.

Suay Karaman’ın babası 27 Mayısçı Albay Suphi Karaman, 1995’te Perinçek’in İşçi Partisi’ne (İP) katıldı. Öldüğü 2004 yılına kadar da İP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Perinçek, partisinin 7. genel kongresinde Suphi Karaman ismini vererek şu mesajı iletmişti: “Suphi Karaman, bir devrimin önder kadrosunun merkezinde görev yapmıştı. İşçi Partisi de önümüzdeki devrimin merkezinde olacaktır.” 

Hakan Güneş-Vakit

Written by guncelolay

Temmuz 8, 2008 6:51 am

Yorum bırakın